activiteiten in en om de molen


2016 Wordt het grote-fondsenwerving-jaar

De molen dreigt vleugellam te raken. De voorste roede moet vervangen worden. We hebben echter geen geld voor de reatauratie. Dit jaar gaan we op allerlei manieren proberen financieën te vinden.
Acties:
- Op 14 mei is de grote boekenverkoop. Maar op deze nationale Molendag verkopen we ook meel, koek, etc. etc. Alle opbrengsten worden gebruikt voor de wieken te herstellen. Kijk hieronder voor een impressie van de molendag 2014.

Nationale Molendag

Een fotoimpressie van de molendag 2016 kun je hier bekijken

Elke 2e zaterdag in mei is de Nationale Molendag.Open monumentendag

De Open Monumentendag is een jaarlijks evenment in het tweede weekend in september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Onze molen is op de zaterdag eveneens de gehele dag open. De vrijwilligers schenken chocola, geven uitleg over de geschiedenis van de molen. Er zijn diverse muzikanten die de dag luister bijzetten. En uiteraard zetten de molenaars alle zeilen bij op de wieken.


Het oudejaar uitdraaien

Op één van de laatste dagen wordt het oude jaar "uitgedraaid". De wieken worden verlicht en de afgelopen jaren werd op de stellling midwinterhoorns geblazen.Film  

Elke 3e dinsdag van de maand dient de molen als cinema voor arthouse/filmhuis films. Deze avonden worden georganiseerd door SCAB Hasselt.
Kijk hier voor het programma.U kunt hier de foto's bekijken van de 20-jarige jubileum van deze stichting. Er waren verschillende activiteiten in en rond de molen: muziek lezingen etc.